!


в настоящем издании сохраняются основные особенности авторской орфографиии и пунктуации.



26.4.12

рейтинг корупційних міст україни

" найбільш кормупована в україні дніпропетровська обл."
і у грудях розверзається пекло.
стає прикро за нашу русифіковану націю, за загублене майбутнє мільйонів людей.
віками предки наші змагались за те, щоб нам було добре. щоб ми вдихнули нарешті на повні груди. щоб те повітря було повітрям самостійної держави.
багато віків україна була енергетичною базою для російської імперії, австрійсько-угорської, польскої. ми були процвітаючим краєм, де народжуються у працьовитих батьків працьовиті діти. в нас була найкраща природа і родючий грунт, але... ми були лише провінцією всесильних імперій. нашу мову губили, нашу історію вибивали із наших голів, нашу літературу не допускали до нас, насаджуючи руську мову, мову більшості. і що тепер?
а тепер в нас мовний бар`єр. виваючи вже 11 років українську мову, я не можу на ній розмовляти. в кожному моєму реченні трапляється русизм. і якщо при бажанні це можна виправляти, то існує дещо інша проблема.
багато батьків не бажають, щоб їх діти у школі вивчали українську мову! нехай вже не говорять, аби вчили! щоб знали принаймі як вона звучить!
адже в справжньому своєму вигляді, наша мова-це пісня! найчарівніша з усіх. бо лише одними словами, без музики - чи може утворитись пісня в інших мовах ? НІ! лише трохи, (трохи!) в італійськії мові. і все.
по закінченні віків панування над нами російсько-імперського гніту і двадцяти років незалежності можна підвести підсумки:
1) ми не можемо розмовляти своєю мовою;
2) ми не бажаємо розмовляти своєю мовою; ( бо російська звичніше)
3) ми не знаємо письменників наших і наших поетів;
4) бо нам не цікаво вивчати їхню творчість;
5) ми не заємо нашої історії;
таким чином, можна сказати, що минула політика умперського уряду через майже вік таки домоглась свого. і навряд чи, ми зможемо вже встати з колін.
від того так жме серце і біжить швидше кров.
від того у грудях палкий вогонь.

він мабуть спалить до тла нас.

Комментариев нет:

Отправить комментарий